SK Eernegem-KV Oostende 1-2

© Picasa
Redactie KW

KV Oostende heeft geen denderende indruk gemaakt op het veld van SK Eernegem. De kustploeg kon pas in de slotminuten een nipte zege afdwingen.

Ruytinx zorgde voor het eerste gevaar maar zijn poging stuitte tegen de paal. Net binnen het kwartier dook SKE-spits Kenny Rommelaere alleen op voor Ovono maar hij vergat af te werken. Koulibali kreeg ook een open kans maar mikte de bal in het zijnet. Op center van Canesin kon Berrier, bij de tweede paal, in één tijd binnen knallen, 0-1. In het derde kwartier ging SKE-doelman Ampe goed plat voor een schuiver van Ruytinx. Sensatie na 35 minuten, toen De Schutter te laat kwam en Yannick Dekeyzer onderuit haalde in de rechthoek. Ref Boterberghe wees dadelijk naar de stip en trok rood voor De Schutter, tot groot proest van KVO-trainer, Vanderboest. Hollevoet aarzelde niet en schoot raak, 1-1. KVO, met tien, bleef steriel aandringen. Ampe pakte een schuiver van Canesin en SKE-verdediger haalde een hoge bal van de lijn.

Punt Blasevic

Na de rust en veel wisselingen kon KVO meerdere corners afdwingen maar geen kansen. Keeper Ampe liet zich niet verrassen en ontpopte zich tot ‘man van de match’. Vijf minuten voor tijd kreeg de ingevallen SKE-spits Omit, na aarzeling in de KVO-verdediging een dot van een kans, maar hij treuzelde iets te lang om Ovono te verrassen. Het winnende doelpunt viel aan de overkant. Blasevic kapte zich vrij en mikte de bal met een puntertje in de winkelhaak.

Grote opluchting bij de KVO-supporters. Net als bij de Rode Duivels is het spel bij KVO nog ver van vloeiend. Het resultaat is nog net positief. Hopelijk wordt het straks beter, als het om de punten gaat.

Info: KVO startte met Ovano, De Schutter, Coussement, Berrier, Jali, Coulibally, Hempte, Ruytinx, Canesin, Willems, Verbrugge. Na de rust kwamen andere spelers op het veld: Hozfkens, Lukaku, Blasevic, Wilmet, Jonckheere, Pierre, Brillant, Siani, Schisser. Coulibally kreeg een trap op de enkel en moest verzorging krijgen. Luissint was niet fit. Op de foto zien we de twee ploegen voor de aftrap. (FRO/Foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier