SK Eernegem houdt punten thuis tegen KSCT Menen

Yannick Dekeyzer probeert zich te ontdoen van de storende Ward Vanaudenaerde en Jasper Beyens. © Bart

SK Eernegem versloeg KSCT Menen met 2-0.

De thuisploeg wist wat het moest doen na de zege van concurrent SK Berlare een dag eerder. Het begon ook het best aan de partij met kansen voor Vanhegen en Jonckheere. Aan de overkant viel een kopkans voor Kindt te noteren. Het werd een aangename eerste helft. Na tien minuten kon Vancraeyveldt in de zestien aanleggen, maar hij kraakte zijn schot compleet. Menen kon nog dreigen met een afzwaaier van Peers en een kopbal van Verbrugghe. Aan de overkant kon van Loo net niet bij een doorsteekbal van Bultijnck. Ook Delrue kon na een corner niet tussen de palen koppen. Kort voor rust moest Ampe nog redding brengen op een poging van Verhelst. Hij hield bij de rust de brilscore op het bord.

Aan de rust kwam Sennesael in de ploeg bij de thuisploeg. Hij moest mee voor druk zorgen op de bezoekende verdediging. Eernegem was meteen gevaarlijk. Dekeyzer besloot hoog over, maar na 53 minuten was het raak. En hoe. Doelman Olievier werkte slecht weg, Sennesael kon de uittrap afweren en de bal kwam in de voeten van Diego Dewilde die niet twijfelde en meteen uithaalde. Hij zag zijn bal van op zo’n 25 meter onhoudbaar in de rechterwinkelhaak verdwijnen. Even later had Yannick Dekeyzer de 2-0 aan de voet, maar hij besloot op de doelman. Nadien was het tien minuten wachten op nieuw gevaar. Vanhegen en Hollevoet besloten allebei over. Aan de overzijde kon ook Menen nog eens dreigen, maar Verhelst kopte over. Een kwartier voor tijd achtte Diego Dewilde opnieuw zijn moment gekomen. Hij kon zich op de eigen helft ontdoen van drie tegenstanders en verstuurde met buitenkant links een lange bal over de verdediging. Sennesael kon het leer aannemen, zijn tegenstander afhouden en de bal over Olievier in doel lepelen. Nadien kabbelde de wedstrijd naar het einde. Het slotoffensief van de bezoekers kwam te laat.