SK Eernegem boekt belangrijke zege tegen SVV Damme

Een duel tussen Bultynck Andrew (Eernegem) en El Baouazzaoui Salah (Damme) © Coghe
Bram Vanlerberghe

SK Eernegem heeft SVV Damme een tik uitgedeeld in de degradatiestrijd. Het won met het kleinste verschil en loopt drie punten uit op de Vaartploeg.

Beide ploegen telden 15 punten voor aanvang van de partij. Wie won, deed dus een goede zaak onderin in vierde nationale A. SVV Damme startte het best aan de partij. De bezoekers hadden veldoverwicht, maar geen grote kansen. Een schot van Van Loo ging naast. Een bedrijvige El Baouazzaoui zag Sibe Van Hullebus zijn knal van buiten de zestien klemmen. SK Eernegem, dat met Steven Van den Wittenboer in de spits speelde, kwam er niet uit. Er waren nog kansen voor Bleyaert en Van Hee, maar opnieuw zonder gevaar. Tussenin glipte El Baouazzaoui door de thuisdefensie. Zijn puntertje strandde op de paal. SVV Damme kleurde een voor het overige weinig hoogstaande eerste periode. Het hield de thuisploeg zonder problemen in bedwang, maar doelpunten vielen er niet.

Aan de rust viel er één wissel te noteren bij de thuisploeg. Ingelaere moest plaats ruimen. Denoo kwam in zijn plaats. Eernegem kwam ook meer opzetten in een tweede helft die meer het genieten waard was en goed op en neer ging. Een lage schuiver bij de thuisploeg ging naast en Van den Wittenboer kon net niet voldoende bij een voorzet van Dedeyne. Halfweg de tweede periode waren de bezoekers dicht bij de openingsgoal. Een verre inworp werd door Vandenbussche doorgekopt. Van Loo besloot op Van Hullebus, die een prima reflex in huis had. In plaats van 0-1 werd het echter 1-0. Diego Dewilde stifte de bal met veel gevoel over zijn opponent, zette voor en Rex Denoo frommelde de bal via zijn verdediger in doel. Hij moest even van het veld na een pijnlijk contact bij zijn doelpunt.

De bezoekers namen iets meer risico en schoven Vandenbussche een rij hoger. De thuisploeg probeerde het in de omschakeling en was er nog een paar keer dicht bij. Rex Denoo kon met een rush door het midden op doel afstormen, maar het ontbrak hem aan kracht om zijn puntertje voorbij Dhondt in doel te duwen. De Damse goalie redde met de voet. Vijf minuten voor tijd moest de Vaartploeg nog met z’n tienen verder. Moeyersons, die er twee minuten op stond, mocht opnieuw beschikken. Hij hield de doorgebroken Aslami af en werd op een rode kaart getrakteerd. Dhondt kende de nodige moeite met de daaropvolgende vrijschop van Pieters. De drie punten waren echter nog niet binnen. Corneel Bekaert had nog de beste bezoekende kans aan de voet, maar besloot hard in het zijnet. Een schuttere omhaal van Belpaire zorgde niet voor gevaar.

Met deze zege doet SK Eernegem een goede zaak in het klassement. Concurrent Adinkerke verloor opnieuw zwaar en Sint-Gillis-Waas speelde gelijk tegen Menen. Zo komen de Kanaries op drie punten van de 13de plaats, die goed is voor het behoud.