SK Deinze gaat niet verder met Ceulemans,Club-icoon kandidaat bij Cercle

© BELGA
Redactie KW

SK Deinze liet vrijdag weten dat het niet verder gaat met Jan Ceulemans als trainer.

Een van de beste Belgische voetballers ooit, slaagde er nochtans in met Deinze te promoveren naar tweede klasse. Jan Ceulemans wordt nu ook gelinkt aan Cercle Brugge, ook al is hij daar niet de enige kandidaat.

Jan Ceulemans nam halfweg het seizoen het roer over bij SK Deinze. De ambitieuze, Oost-Vlaamse derdeklasser had toen een straat achterstand op leider VV Coxyde. Eens Ceulemans de trein op de rails kreeg, slonk de voorsprong van de kustjongens. De 15 punten werden uiteindelijk herleid tot eentje. Het zag er dan ook naar uit dat over de titel zou beslist worden in de rechtstreekse confrontatie op de slotspeeldag. Maar een slippertje van Deinze op de voorlaatste speeldag, zorgde voor een Koksijds titelfeest.

Optie in onderling overleg niet gelicht

SK Deinze moest de eindronde spelen, maar omdat alle andere ploegen niet aan de licentievoorwaarden voldeden, mochten ze toch meteen naar tweede klasse promoveren. Bij Deinze zijn heel wat West-Vlaamse spelers actief, de manager is er Mario David (ex-Cercle, KM Torhout en KFC Izegem).

Deinze komt nu in tweede klasse terecht met West-Vlaamse clubs als KSV Roeselare, VV Coxyde en Cercle Brugge. In onderling overleg werd de optie tot contractverlenging niet gelicht. Deinze moet op zoek naar een nieuwe coach, Ceulemans wordt al geciteerd bij Cercle Brugge. Ook al wordt Frederik Vanderbiest door de buitenwereld als kandidaat nummer 1 getipt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier