SK Beveren-Leie schiet titeldroom SV Kortrijk aan diggelen

© Foto JDH

SK Beveren-Leie won zondagmiddag onder een stralende zon de topper van SV Kortrijk met 2-4 . Volgende week kan Beveren-Leie zich in eigen huis tot kampioen kronen in derde provinciale C.

© Foto JDH

De topper tussen de nummers één en twee in de stand kon niet beter beginnen. Na amper zes minuten kregen de bezoekers een terechte strafschop toegekend. Kapitein Kristof Dhanyns zette zich achter de bal, maar SV-doelman Jean-Francois De Brabandere dook naar de juiste hoek. De thuisploeg tankte vertrouwen door de gemiste strafschop en kwam in de elfde minuut op voorsprong. Een uitstekende voorzet van Verhaeghe kwam in de voeten van Verlinde terecht en die schoot de 1-0 hard voorbij Naessens. SV Kortrijk kon niet lang genieten van de voorsprong, want zes minuten later stond het al terug gelijk. Uitblinker Steven Vandenbuerie gleed de 1-1 tegen de netten. Na de gelijkmaker verdween het tempo wat uit de wedstrijd. Tien minuten voor de rust kwam Verhaeghe wel enkele centimeters te kort om de 1-2 binnen te tikken. Beide ploegen leken met een doelpuntje de kleedkamer in te gaan, maar dat was zonder Thijs Lavens gerekend. Die zorgde er met een rake treffer alsnog voor dat Beveren-Leie met een kleine voorsprong de rust inging.

In de tweede helft trokken de bezoekers steeds meer het laken naar zich toe. In de 55ste minuut zorgde Jordy Vanhoucke voor de geruststellende 1-3-voorsprong. Beveren Leie op rozen en de thuisploeg had het steeds moeilijker om de bal in eigen rangen te houden. Vijf minuten voor affluiten scoorde Vanhoucke zijn tweede van de avond. In de slotminuten zorgde Badreddine Ouazat nog voor de 2-4-eindstand. (JDH)

SV Kortrijk – KSK Beveren-Leie 2-4.

Doelpunten: 10′ Verlinde 1-0, 17′ Vandenbuerie 1-1, 44′ Lavens 1-2, 54′ Vanhoucke 1-3, 84′ Vanhoucke 1-4, 87′ Ouazat 1-4.