Sint-Joris kroont zich tot kampioen in vierde provinciale B

De titel werd uitbundig gevierd. © Foto JPV

Een 2-2-gelijkspel op FC Doomkerke volstond zondagmiddag voor FC Sint-Joris Sportief om de titel in vierde provinciale B te mogen vieren.

Eén puntje volstond voor Sint-Joris om wiskundige zekerheid te verwerven rond de titel. Het is gelukt, maar dan wel met bloed, zweet en tranen. Met een vluchtschot opende Dario De Cuyper de score na 9 minuten. De leiders zaten op rozen. Acht minuten later egaliseerde Benedikt Depoorter (ex-Sint-Joris speler). In het derde kwartier beging Lorenzo Lootens ongelukkig handspel in de grote rechthoek. Benedikt Depoorter stuitte evenwel op een sublieme gastdoelman Robbert De Smet, die de penalty keerde. In de tweede helft redde de goalie magistraal een vrijschoppegel uit de kruising. Benedikt Depoorter lukte toch de 2-1 in het slotkwartier. De blessuretijd was net ingegaan toen Sint-Joris een ultieme corner mocht nemen. De kleine Kevin Steyaert doemde op als een duivel uit een doosje en nette het doelpunt van de titel. Sint-Joris mag naar derde. (JPV)