Silvio Proto alsnog geschorst voor topper tegen Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond (KBVB) vrijdag beslist.

Proto werd dinsdag nog vrijgesproken door de Geschillencommissie Betaald Voetbal voor zijn tackle op Teddy Chevalier, in de met 5-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk van twee weken geleden, maar dat pikte het bondsparket niet. De bondsinstantie ging in beroep, en met resultaat, want in beroep werd de vrijspraak van Proto geannuleerd.

“Gezien het feit dat Proto de fysieke integriteit van zijn tegenstander duidelijk in gevaar gebracht heeft, vinden wij het beroep van het Bondsparket ontvankelijk en gegrond”, klinkt het in het besluit van de Geschillencommissie Hoger Beroep. “Proto wordt voor twee speeldagen geschorst vanaf 9 mei, de tweede speeldag wordt met uitstel gegeven. Ook moet Proto een boete van 800 euro betalen.”

Anderlecht had nochtans een vurig pleidooi gevoerd tegen een eventuele schorsing van Proto in beroep. “Proto nu alsnog schorsen voor de topper tegen Club Brugge zou je reinste competitievervalsing zijn”, had clubadvocaat Daniël Spreutels gepleit. Dat mocht niet baten. “Als Geschillencommissie Hoger Beroep zijn wij van mening dat het in gevaar brengen van de fysieke integriteit van een speler te allen tijde bestraft dient te worden”, besluit de commissie haar oordeel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier