Sergej Toprek (E. Kuurne): “Vertrouwen in deze groep”

Sergej Toprek. © BRU
Redactie KW

Twee weken na elkaar in de slotfase gelijkmaken tegen topploegen: Kuurne lijkt na de winterstop de rug gerecht te hebben. Met een doelpunt en een knappe assist voor topschutter Parmentier had Sergej Toprek een groot aandeel in de 2-2 tegen Bellegem.

“Hoe we met onze kern zo’n zwakke heenronde speelden, is mij een mysterie”, vertelt de 23-jarige aanvaller. “Gelukkig kunnen we er een streep onder trekken en terug vooruit kijken. De resultaten tegen Dottenijs B en Bellegem komen in mijn ogen niet echt als een verrassing. We werken hard, trainen stevig door en het vertrouwen keert stilaan terug. Er is niemand die kan zeggen dat we onverdiend punten hebben gepakt tegen de toppers.”

Komend weekend wacht de nieuwe leider, NS Heule. De heenmatch eindigde op 2-0 en dus is Eendracht op revanche belust.

Bouwen op eigen jeugd

“We moeten die match op dezelfde manier aanpakken: met de juiste mentaliteit, inzet en drive vooruit. Zo kunnen we het elke ploeg in de reeks moeilijk maken.” Ondertussen werkt het bestuur aan voor volgend seizoen, al werden nog geen concrete namen gelost. Doelman Alexander Delaere gaf wel al aan terug te keren naar Aalbeke Sport. “De sterkte van Kuurne is dat we echt bouwen op eigen jeugd. Ik heb vertrouwen in deze groep. Als we onze topschutter kunnen behouden, komen we al een heel eind.” (OV)

E. Kuurne 2-2 WS Bellegem

Kuurne: Delaere, N. Dierick, Verhaeghe, Duyck (77′ Terryn), Vandamme, Gryson, Grymonprez, Ongenaert (65′ Blondeel), S. Dierick (62′ Debrouwere), Toprek en Parmentier.

Doelpunten: 25′ Toprek 1-0, 29′ Van Wynsberghe 1-1, 42′ Nuytten 1-2, 85′ Parmentier 2-2.

Zondag 21 januari om 14.30 uur: NS Heule E. Kuurne.