SCT Menen zet behoud tweede amateurklasse voorop

© VDB VDB
Redactie KW

Vorige zaterdag hervatte SCT Menen de trainingen.

Menen, dat zich vorig seizoen in derde klasse amateurs tot kampioen kroonde, hield het rustig op de transfermarkt. Van de kern trok doelman Leandro Depaepe naar Zwevezele, Matt Demets naar RC Harelbeke en Gianni Sennesael naar KM Torhout.

Nieuw zijn doelman Dylan Olievier, die na twee jaar Torhout terugkeert naar de Menense schaapstal. En voorts werd de kern versterkt met Gregory Mahau (Londerzeel), Guillaume Declercq (Doornik) en Gauthier Varez (Acren-Lessines). Komend weekend trekt Menen voor een driedaagse voetbalstage naar het Nederlandse Soest. Over de verwachtingen voor het komend seizoen, houdt trainer Pascal Verriest het voorzichtig. “Het behoud staat helemaal voorop”, zegt de Menense sportieve baas. “Dat het niet gemakkelijk zal worden, moet niemand ons vertellen. Maar met een sterk collectief en hopelijk een geslaagde start moeten we in ons opzet slagen.”

Op zondag 5 augustus speelt Menen op eigen veld voor de Beker van België (Croky Cup) tegen de winnaar van het Oost-Vlaams duel Dendermonde-Oudenhove.

(Fonzie)