SCT Menen verliest zwaar van RC Harelbeke

Harelbeke ging vlot voorbij SCT Menen dat zich stilaan toch echt zorgen moet beginnen maken. © MPM

Wat voor Menen de wedstrijd van de laatste kans moest worden, eindigde opnieuw in mineur. Harelbeke kwam winnen met 1-4.

De thuisploeg startte nochtans niet onaardig en versierde via Simoës en Buysse de eerste kansen. Harelbeke dat met meer zelfvertrouwen en maturiteit voetbalde, deed beter. De Loof liep zich mooi vrij, kreeg de bal keurig toegespeeld van Vercouter, zette voor en Selmani werkte rustig af. Meteen zag je de twijfel toenemen bij Menen. Zes minuten later kon doelman Carron niet beletten dat Vlieghe met een nochtans niet onhoudbaar schot, de cijfers verdubbelde.

Menen probeerde beter te doen in de tweede helft. Maar de hoop van nde thuisploeg werd al vroeg de kop ingedrukt. Doelman Carron kreeg een schot niet onder controle, grabbelde achter de bal, maar nam bezoeker Maleon bij de benen. Descheemaecker zette de strafschop feilloos om. Via een own-doelpunt van Vanneste kon Menen nog milderen, maar ook niet meer dan dat. een kwartier voor tijd legde bezoeker Selmani de eindcijfers vast.

(Fonzie)

DOELPUNTEN: 29′ Selmani 0-1, 35′ Vlieghe 0-2, 52′ Descheemaecker (strafschop) 0-3, 63′ Vanneste (owng.) 1-3, 74′ Selmani 1-4.

MENEN: Carron, Claeys, Geldhof (55′ Verbrugghe), Mahieu, Vanaudenaerde, Buysse, Simoës, Sennesael, Peers, Derrag (74′ Vancraeyveldt), Santelé (46′ Musenge).

HARELBEKE: Merlier, Vlieghe (39′ Diallo), Vanneste, Noppe (78′ Woodruff), Vercouter, Doornaert, De Loof, Romont, Maleon, Selmani, Descheemaecker (82′ Van Den berrgh).

GELE KAARTEN: Carron, Geldhof.