SCT Menen verliest op RC Gent

Verbrugghe scoorde de eerredder voor SCT Menen tegen RC Gent. © MPM
Redactie KW

Maandagmiddag kon SCT Menen geen vuist maken op verplaatsing tegen RC Gent. Het werd 3-1.

Op Gent vielen er voor Menen geen paaseieren te rapen. Sporting verloor met 3-1. De wedstrijd had er helemaal anders kunnen uitzien als David Cardon de eerste kans kon verzilveren. De Menense aanvaller had in de heenronde genoeg aan een halve kans om te scoren. Na zijn blessure heeft Cardon het moeilijk om de weg naar het doel te vinden.

Gent deed op dit vlak veel beter. Bij de eerste kans was het meteen bingo. De bezoekers voetbalden goed mee tot aan de grote rechthoek. Net voor het halfuur verdubbelde de thuisploeg de cijfers. Toen Gent halfweg de tweede periode een Menens paasgeschenk met een derde doelpunt verzilverde, dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was, maar Menen ging nog op zoek naar de eerredder. De thuisdoelman kwam enkele keren goed weg en moest zich slechts vier minuten voor tijd, op een poging van Swiftnick Verbrugghe, gewonnen geven.

(Fonzie)

DOELPUNTEN:9′ Caryn 1-0, 28′ Vandekerckhove 2-0, 67′ Elewout 3-0, 86′ Verbrugghe 3-1.

MENEN:Cardon, Fiston, Meulenyzer, Buysse, Nadji (76′ Vandendriessche), Mahieu, Peers, Simoës (67′ Musenge), Vancraeyveldt (82′ Ribeiro), Verbrugghe, Cardon.