SCT Menen pakt punt tegen nummer drie Petegem

Sofiane Nadji scoorde de gelijkmaker. © VDB

Menen is de jongste weken niet onaardig bezig. Na de 2-1 overwinning tegen buur Gullegem speelde Sporting nu ook 1-1 gelijk tegen het derde gerangschikte Petegem.

De Oost-Vlamingen kenden dit seizoen een geweldige start en pakten met meerdere lengten voorsprong de eerste periodetitel. De jongste weken moet Petegem gas terugnemen. Ook op Menen liet het Oost-Vlaamse Sparta geen overweldigende indruk. In de eerste helft waren de kansen bijzonder schaars. Menen dreigde via de opgerukte Meulenyzer. Aan de overkant zorgden Joye en De Rock voor gevaar. De beste kans was even voor het halfuur. Doelman Carron ging in de fout, Vanborm profiteerde, maar zijn plaatsbal werd op de lijn gekeerd door Mahieu.

Tweede helft

In de tweede helft kwamen de bezoekers via Joye, hun gevaarlijkste man, fel opzetten. Tweemaal moet de Menense doelman de handen uit der mouwen steken. Na 20 minuten werd het dan toch 0-1. Bij Menen hadden ze blijkbaar Gheeraert uit het oog verloren en die klaarde rustig de klus. Lang kon Petegem niet genieten. Vijf minuten later, bij het eerste balcontact van de ingevallen Nadji, verraste die de bezoekende doelman met een botsende bal. In de slotfase kwamen beide ploegen alsnog dicht bij de zege, maar de stand wijzigde niet meer.