SCT Menen pakt punt op veld van Bornem

Quentin Santele probeert een aanval op gang te trekken. © MPM
Redactie KW

Met een draw haalde Menen zondagmiddag een goed resultaat, maar wellicht is het punt onvoldoende.

Menen pakte op Bornem verdiend een punt, maar het zal wellicht te weinig zijn om alsnog het behoud te verzekeren. Concurrenten Halle en Westhoek pakten verrassend de volle pot en slaan respectievelijk een kloof van negen en elf punten.

Trainer Pascal Verriest had zijn ploeg op meerdere plaatsen gewijzigd. Doelman Carron moest de plaats ruimen voor de jonge Degruyter, Geldhof kwam na een blessure opnieuw aan de aftrap en ook Mwika, Sennesael en Derrag kregen opnieuw het vertrouwen. Simoës begon op de bank, net als Verbrugghe en Santelé.

Menen, dat in de eerste ronde tegen Bornem zijn eerste overwinning haalde, had goede herinneringen aan de Antwerpenaars. De bezoekers begonnen dan ook hoopgevend aan de wedstrijd. Iets voorbij het halfuur deed Sennesael de bezoekende aanhang juichen. Na de pauze drukte Bornem de Menenaars op eigen helft terug. Na een kwartier viel de gelijkmaker van op de strafschopstip. Menen herpakte zich nog, kreeg nog uitzicht op de overwinning en moest zich uiteindelijk met een punt tevreden stellen.

(Fonzie)

DOELPUNTEN: 32′ Sennesael 0-1, 62′ Weuts(strafschop) 1-1.

MENEN: Degruyter , Claeys, Geldhof, Mahieu (79′ Santelé), Mwkia, Buysse, Meulenyzer, Sennesael, Peers, Cardon (46′ Verbrugghe), Derrag.