SCT Menen ook tegen Gent-Zeehaven onderuit

Het schokeffect onder nieuwe trainer Pascal Verriest bleef tegen Gent-Zeehaven uit. Menen verloor met 1-4. © MP
Redactie KW

Deze week kwam Menen in het nieuws door het ontslag van zijn trainer Joost Malfait. Zijn opvolger én voorganger Pascal Verriest, die de vorige acht seizoenen de sportieve lijnen uitzette, werd opnieuw van stal gehaald, met de hoop dat hij het tij alsnog kan keren.

Na de trainerswissel hoopte Menen op een schokeffect, maar dat kwam er tegen Gent-Zeehaven nog niet. De gehavende thuisploeg speelde weliswaar met veel inzet, maar andermaal werden de verdedigende fouten cash afgestraft. In het eerste halfuur hield de thuisploeg gelijke tred. Tot een ingreep van thuisspeler Peers met een strafschop werd bestraft. Bezoeker Elewaut zette Menen op achterstand. Na de pauze leek de thuisploeg klaar om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Menen kreeg de kans er niet toe, pakte in amper zes minuten drie goals. Met een 0-4 stand op het bord, was de winnaar gekend. In de absolute slotfase lukte Menen via Cardon wel nog de eerredder.

(Fonzie)

DOELPUNTEN: 39′ Elewaut (strafschop) 0-1, 47′ en 48′ Notteboom 0-2 en 0-3, 51′ Leemans 0-4, 90” Cardon 1-4

MENEN: Carron, Schotte (67′ Derrag), Vanaudenaerde (67′ Musenge), Claeys, Peers, Mahieu, Mwika, Meulenyzer, Ribeiro (77′ Vandendriessche), Cardon, Santelé.