SCT Menen met goed voetbal vlot voorbij Zele

Dieter Meulenyzer van SCT Menen (archieffoto). © VDB
Redactie KW

De thuiswedstrijd van SCT Menen tegen Eendracht Zele eindigde op 2-0.

Trainer Pascal Verriest moest opnieuw sleutelen aan zijn elftal. Niels Peers, Quentin Pottiez, Jens Kindt en Ward Vanaudenaerde moesten gewond forfait geven.

De technisch bedreven bezoekers eisten in de eerste helft licht veldoverwicht op. Maar het balbezit leverde slechts één kans op voor Baras en die geraakte niet voorbij doelman Olievier. De uitbraken van Menen waren een stuk scherper. Opbrouck kwam twee keer dicht bij de openingstreffer. Uiteindelijk was het Meulenyzer die net voorbij het halfuur, na voorzet van Verbrugghe en een inzenden van Opbrouck, de 1-0 binnen kopte.

Na de pauze was Menen de betere ploeg. Eerst kopte Meulenyzer een voorzet van Gekiere over, maar even later deed diezelfde Meulenyzer beter. Hij kapte zijn man uit en verdubbelde de score. Menen bleef de wet dicteren en liet via Ribeiro en Meulenyzer de kans op 3-0 liggen. Pas in de slotminuten stak Zele nog eens zijn neus aan het venster.

Menen: Olievier, Lavens, Allard, Meulenyzer, Gekiere, Vandaele, Ribeiro, Santelé (84′ Vancraeyveldt), Mahieu (87′ Musenge), Verbrugghe, Opbrouck (90′ Demdoum).

Doelpunten: 31′ en 55′ Meulenyzer 1-0 en 2-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier