SCT Menen mag zich opmaken voor een bekerduel tegen Westerlo

Na Brielen, Vosselaar en Houtvenne nam Menen nu ook de maat van het Waalse Péruwelz. Als beloning krijgt Sporting zondag een thuismatch tegen ex-eersteklasser Westerlo voorgeschoteld. Ook Knokke FC en KE Wervik gaan een ronde verder.

Menen moest het op Péruwelz doen zonder Bart Buysse. Klaas Vervaeke was met een dijletsel onzeker, kwam toch aan de aftrap. De wedstrijd op het klein veld van de Henegouwers kwam traag op gang. In de eerste helft viel er weinig te beleven. Weinig tempo en de kansen waren op één hand te tellen. David Cardon kwam het dichtst bij de openingtreffer. Halfweg de eerste helft zette hij met een kopbal de thuisdoelman aan werk, en net voor de rust zwiepte diezelfde Cardon een vrijschop over de muur, maar opnieuw was de plaatselijke goalie bij de pinken.

In de tweede helft schakelde Menen een versnelling hoger, eiste balbezit en veldoverwicht op. Op het uur opende Demets de score. Péruwelz zwierde zijn verdedigende tactiek overboord, ging achteraan man op man spelen. Dat was koren op de Menense molen. Terwijl doelman Depaepe amper aan het werk werd gezet, versierden de bezoekers via Sennesael en Elo de betere kansen. Wegens gebrek aan koelbloedigheid werd het dan toch geen 0-2. Na de match was Sennesael betrokken in een opstootje, pakte nog rood. Menen mag zich opmaken voor de komst van ex-eersteklasser Westerlo.

Knokke probleemloos door

Op het veld van de Waalse ploeg Aywaille uit de derde amateurreeks won F.C. Knokke namiddag vrijwel probleemloos met 0-4. Daarmee omzeilde het toch een lastige klip want Aywaille stootte vorig jaar ver door in de Croky Cup. Vorige week schakelden de kustjongens van trainer Yves Van Borm ook al het Limburgse Spouwen-Moppertingen uit. Opvallend was dat Knokke met elf Vlamingen speelde. Volgende zondag staat Knokke – KSK Heist op de affiche.

Ook Wervik naar de vijfde ronde

In het mooie stadion van de gewezen failliete tweedeklasser Wezet waren de bezoekers uit Wervik in de eerste helft de betere. Het was nochtans Richelle (derde amateurklasse) dat voorop kwam. Na balverlies volgde een snelle counter en voorzet. Mooi afgewerkt, doelman Descamps was kansloos. De doelman redde heel knap een kopbal van Dutoit die even later toch de gelijkmaker lukte. In twee tijden. Eerst redde de doelman, de rebound ging wel binnen. Er was nog een mooie kans voor Bouchart, de doelman redde weer. Richelle kreeg voor de rust niet veel kansen. De tweede helft was meer in evenwicht. Descamps redde heel knap een bal richting de hoek. Aan de overkant was er nog een goede kans voor weer Bouchart.

Het winnend doelpunt begon bij de ingevallen Lambrecht. De eveneens ingevallen Devacht zorgde voor de assist en spits Bouchart trapte de Tabaksploeg naar de vijfde ronde, thuis tegen FC Rupel Boom (eerste amateurklasse). Wegens twee gele kaarten was Tim Van Den Bogaerde geschorst.

Cercle Brugge speelt donderdag

Tegenstander in de vijfde ronde van de Croky Cup is KSV Temse. De Oost-Vlaamse ploeg uit de tweede amateurklasse won zondag in de vierde ronde met 2-0 tegen Lebbeke (3de amateurklasse A). Normaal speelt de laagste geklasseerde in de volgende ronde van de Croky Cup thuis, in het weekend van 26 en 27 augustus. Maar omdat er dan in Temse aan De Schelde een kermis- en feestweekend is en op advies van de plaatselijke ordediensten heeft de club gevraagd of er eventueel in Brugge kan gevoetbald worden. Maar Club Brugge speelt zondagmiddag om 14.30 uur tegen Standard. Ook zaterdag is te dichtbij die match en trainer José Riga van Cercle wil graag komende donderdagavond spelen.

De bekermatch tussen Cercle Brugge en KSV Temse, de ploeg van ondermeer Kenny Van Hoevelen, heeft dan ook plaats op donderdag 24 augustus om 20.00 uur, zo laat men op de website van KSV Temse weten. “Het gaat om een unieke wedstrijd in onze clubgeschiedenis en we leggen hiervoor graag een gratis supportersbus in, richting Brugge.” Het thuispubliek zal alvast een klinkende revanche wensen van Cercle na het debacle van zaterdagavond in Leuven. Misschien kiest Riga tevens voor enkele andere namen uit zijn toch wel ruime kern.