SCT Menen lijdt zware nederlaag bij bescheiden Pepingen

Dylan Olievier moest zich vier keer omdraaien. © VDB

SCT Menen heeft met zware 4-1 cijfers verloren bij Pepingen.

Menen won vorige week niet zonder moeite van RC Wetteren-Kwatrecht, wilde op het bescheiden Pepingen zijn tweede zege op rij halen. Maar de fusieploeg slikte een zware nederlaag die nog lang zal nazinderen.

Na een lange studieronde opende de thuisploeg net voor het halfuur de score. Tien minuten later verdubbelde Pepingen van op de strafschopstip de cijfers. Meteen na de rust mochten de boeken toe. Bij de eerste plaatselijke aanval was het opnieuw bingo. Even laaide de Menense hoop weer op toen de ingevallen Pottiez van op de strafschopstip kon milderen, maar even later pakte Opbrouck zijn tweede geel, moesten de bezoekers met tien verder. Kort daarna moest doelman Dylan Olievier een vierde keer de bal uit zijn netten halen. Menen haalde met zware verliescijfers en gebogen hoofd het einde.

“Een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten”, was trainer Pascal Verriest er het hart van in.

(Fonzie)

Menen: Olievier, Meulenyzer, Kindt (84′ Allard), Vanaudenaerde, Peers, Ribeiro, Mahieu, Stockx (46′ Pottiez), Vancraeyveldt (46′ Santelé), Opbrouck, Gezelle

Doelpunten: 26′ Bourgois 1-0, 38′ Miceli (strafschop) 2-0, 46′ Miceli 3-0, 54′ Pottiez (strafschop) 3-1, 70′ Rossel 4-1

Rode kaart: 70′ Opbrouck (2 x geel)