SCT Menen klopt RC Wetteren – Kwatrecht, maar niet zonder moeite

Valentin Mahieu scoorde het enige doelpunt

Na twee gelijke spelen kon Menen nog eens winnen, maar niet zonder moeite. Het werd 1-0.

Een technisch beter Wetteren-Kwatrecht tekende voor het beste voetbal en kansen, maar Menen had genoeg aan een doelpunt van Mahieu om de drie punten aan huis te houden. In de eerste helft, op een drassig veld, maakten beide ploegen er een mooi kijkstuk van. Beide teams kozen voluit voor de aanval, versierden kansen. De eerste kans was voor thuisspeler Mahieu, maar die stuitte op de bezoekende doelman. De bezoekers reageerden via Van Wingen, maar zijn lobbal kon doelman Olievier niet verrassen. Even later liet ook zijn ploegmaat Yagan een wenkende kans onbenut.

Meteen na de hervatting was het Menen die de wet dicteerde. Eerst met een gemiste kopkans voor Opbrouck. Het was slechts uitstel. Na een goede actie van de ingevallen Pottiez, kon Mahieu mooi afronden. Wetten-Kwatrecht stak een tandje bij, drukte Menen op eigen helft terug. Minne (ex-SV Zulte-Waregem) en opnieuw Yagan kwamen dicht bij de gelijkmaker. Aan de overkant vertikte de doorgebroken Pottiez om de cijfers te verdubbelen. De bezoekers gooiden alles en iedereen in de aanval, maar het was Opbrouck die de beste kans aan de voeten kreeg. Na een scherpe counter vond hij het doelhout op zijn weg.

(Fonzie)

MENEN: Olievier, Ribeiro, Kindt, Vanaudenaerde, Stockx (46′ Pottiez), Meulenyzer, Peers, Mahieu, Gezelle (85′ Allard), Opbrouck, Vancraeyveldt (76′ Santelé).

DOELPUNTEN: 50′ Mahieu 1-0.