SCT Menen kan zegereeks van Westhoek niet stoppen

Dwight Wille (R) ontzet voor de opkomende Quentin Santelé (L). © VDB
Redactie KW

KSCT Menen verloor zondagmiddag met 0-2 van Westhoek.

Bij Menen raakte donderdag bekend dat trainer Pascal Verriest na acht seizoenen een einde maakt aan de samenwerking. “Beter in alle vriendschap uit elkaar gaan, dan met slaande deuren”, vertelde Verriest. Voor de derby tegen leider Westhoek kon Menen geen beroep doen op de gekwetsten Lavens en Gezelle en de geschorsten Vanaudenaerde en Ribeiro.

Dit seizoen was de buit tegen de toppers bijzonder mager voor Menen. En ook Westhoek leek, vooral in de tweede helft een maatje te groot. De thuisploeg begon goed aan de match en versierde kansen via Opbrouck en Vancraeyveldt. Op het halfuur werd aan de overkant een doelpunt afgekeurd van Wittesaele voor buitenspel. Iets waar de bezoekers duidelijk niet mee akkoord gingen.

Meteen na de pauze liet Menen zich achteraan verrassen en kon uitblinker Feys de score openen. Menen had niet meteen een antwoord in huis. Tot Santelé vrij mocht aanleggen, maar zijn schot miste de goede richting. Toen bezoeker Euvrard, die net voor affluiten een tweede gele kaart kreeg, nummer twee scoorde, was de wedstrijd gespeeld.

Menen: Olievier, Kindt, Allard, Meulenyzer, Peers, Mahieu, Opbrouck, Pottiez, Vancraeyveldt (79′ Zmimer), Santelé, Loncke (65′ Diallo).

Westhoek: Ampe, Euvrard, Maertens, Van Fleteren, Feys (79′ Deman), Wille, Winnock, Jordi (63′ Derrag), A. Staelens, Robaeys, Wittesaele (85′ Verstraete).

Doelpunten: 47′ Feys 0-1, 71′ Euvard 0-2.

Rode kaart: 88′ Euvrard (2x geel, Westhoek).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier