SCT Menen kan nog eens winnen

Orry Vancraeyveldt scoort de 1-0. © MPM
Redactie KW

SCT Menen won zondag met 2-1 van FC Gullegem.

Na de 6-1 afstraffing op Sint-Niklaas heeft Menen zich goed herpakt, smeerde het de Gullegemse buren een nederlaag aan. Voor Menen was het pas de derde overwinning van het seizoen. Gullegem dat vorige week nog met 2-0 won van Torhout, zat op Menen nooit goed in de match, had blijkbaar moeite met de felle wind en het hobbelig veld.

Bij de eerste aanval die naam waardig, besloot thuisspeler Vancraeyveldt in de hoek, zette zijn ploeg op voorsprong. Uitgezonderd een kopstoot van Dejonghe, kon Gullegem weinig dreigen. Op het halfuur verdubbelde Sennesael met een klutsbal de cijfers. Bijna ging Menen met een 3-0 voorsprong de rust in, maar doelman Vanderbeken redde de poging van Vancraeyveldt.

Meteen na de pauze scoorde Gullegem via Coppin de aansluitingstreffer. Iedereen verwachtte dat Gullegem op zijn elan zou doorgaan, maar de bezoekers speelden slordig, hielden het bij hoge ballen in het pak. Even kwam Stael dicht bij de 2-2, maar zijn te zwakke kopstoot werd gemakkelijk geplukt door Degruyter. In de slotfase en op de counter kwam Menen via de ingevallen Cardon en Sennesael dichter bij de 3-1 dan Gullegem bij de 2-2.

(Fonzie)

SCHEIDSRECHTER:Van Vaerenbergh

DOELPUNTEN: 12′ Vancraeyveldt 1-0, 30′ Sennesael 2-0, 46′ Coppin 2-1.

MENEN:Degruyter, Vanaudenaerde, Buysse (75′ Cardon), Vandendriessche (89′ Verbrugghe), Mahieu, Meulenyzer, Peers, Simoës, Nadji (61′ Schotte), Vancraeyveldt, Sennesael.

GULLEGEM: Vanderbeken, Vangheluwe, Defevere, Van Landschoot (46′ Oumedjeber), Stael, Vancraeyveldt (46′ Bekaert), Dejonghe, Pierre (79′ Nahimana), Flederick, Simoens, Coppin.

GELE KAARTEN: Buysse, Vandendriessche, Pierre, Dejonghe.