SCT Menen kan niet winnen tegen SK Ronse

SK Ronse – SCT Menen eindigde op 2-1.

Twee wedstrijden op rij winnen, het was SCT Menen nog maar zelden gelukt dit seizoen. Ook deze keer niet. Na de gevleide zege tegen RC Waregem, werd nu met 2-1 verloren op het Oost-Vlaamse Ronse. Menen, zonder de geschorsten Swiftnick Verbrugghe en Simon Verhelst, speelde aanvankelijk niet onaardig, kwam op het halfuur via Jonas Viaene zelfs op voorsprong. Lang konden de West-Vlamingen niet genieten. Acht minuten later werd het 1-1, meteen ook de ruststand.

Vroeg in de tweede helft scoorde thuisspeler Robert zijn tweede van de namiddag. Menen moest in de achtervolging, deed dit met veel overgave, maar zonder succes. Trainer Pascal Verriest joeg nog Deschrijver, Al Kachari en de jonge Mahieu in de strijd, maar geraakte niet meer aan de verdiende gelijkmaker. De eerstvolgende wedstrijd van Menen is op zondag 8 februari aan huis tegen FC Knokke. De kusploeg voelt zich nog niet helemaal veilig, kan alle punten goed gebruiken. Menen, die het liefst zijn zesde plaats wil behouden, moet absoluut voor eigen volk winnen.

Doelpunten: 28′ Viaene 0-1, 36′ en 50′ Robert 1-1 en 2-1.