SCT Menen kan niet tippen aan Wetteren

Een geschorste Leandro Depaepe (SCT MENEN) speelt deze keer niet mee. Archief Foto VDB / Bart Vandenbroucke © VDB

Het sterkere Wetteren domineerde de wedstrijd tegen SCT Menen (4-2).

Menen moest het tegen Wetteren doen zonder zijn geschorste doelman Leandro Depaepe en ook Gianni Sennesael zat op het strafbankje. De jonge Mickey Sys kwam tussen de palen. De Zwevegemnaar, dit seizoen overgekomen van de beloften van KV Kortrijk, trof het niet voor zijn debuut. Menen speelde ondermaats en Seys kreeg vier goals te slikken.

Ondanks een tussenstand van 0-0 aan de rust, zat Menen nooit echt goed in de match. De bezoekers openden meteen na de pauze via Matt Demets de score. Menen kon zich niet optrekken aan die voorsprong en stond daarna voortdurend onder druk.

Rode kaart voor Mahieu

Iets voorbij het uur had Wetteren aan twee dolle minuten genoeg om evenveel keer te scoren. Tien minuten later leek de wedstrijd bij een 3-1 stand gespeeld. Menen spartelde met een doelpunt van David Cardon nog even tegen. Tot vijf later Valentin Mahieu aan de noodrem moest trekken. De Menense centrale verdediger hield er een rode kaart aan over. Thuisspeler Balaj legde van op de strafschopstip de eindcijfers vast.

MENEN: Seys, Rogie (74′ Vancraeyveldt), Mahieu, Derieuw (80′ Musenge), Fiston, Harinck, Gallo, (67′ Vanaudenaerde), Buysse, Meulenyzer, Demets, Cardon.

DOELPUNTEN: 48′ Demets 0-1, 62′ Koyuncu1-1, 63′ Van Peteghem 2-1, 72′ Koyuncu 3-1, 77′ Cardon 3-2, 83′ Balaj (strafschop) 4-2.

RODE KAART: 83′ Mahieu.