SCT Menen houdt zijn eindrondekansen gaaf in Wetteren

Swiftnick Verbrugghe (geel shirt), hier op een archiefbeeld van de wedstrijd tegen Harelbeke. © Foto Bart
Redactie KW

Menen had zaterdagvoormiddag zijn gewezen clubdokter Jean Libbrecht ten grave gedragen, maar moest ‘s avonds aan de bak voor de belangrijke wedstrijd op Wetteren-Kwatrecht. Menen had nog steeds uitzicht op de zevende plaats en de eindronde.

Die kans was er weliswaar op voorwaarde dat op Wetteren-Kwatrecht gewonnen werd. De fusieploeg deed wat moest en haalde het met overtuigende 0-3-cijfers. Volgend weekend mag Menen opnieuw even uitblazen. Daarna komt de wedstrijd tegen Pepingen eraan met een eindrondeticket als inzet.

Voor de verplaatsing naar Wetteren-Kwatrecht kon Menen opnieuw beroep doen op Swfitnick Verbrugghe en dat scheelde een ferme slok op de borrel. Na amper vier minuten mochten de meegereisde Menenaars al juichen toen Gwenny Opbrouck de score opende. Wetteren-Kwatrecht, nochtans sterk op eigen veld, moest even slikken. Pas vanaf het tweede kwartier kwam de thuisploeg dreigend opzetten, maar de bezoekers gaven weinig weg. En als er dan toch een thuisspeler door de mazen van het net glipte, stond er een attente Dylan Olievier tussen de palen om het gevaar te weren. Net voor de rust, na een mooie collectieve aanval, verdubbelde Swiftnick Verbrugghe de cijfers. Menen trok met een 0-2-voorsprong de rust in. Na de pauze verwachtte iedereen een stormloop van de thuisploeg, maar het was Menen die via Gwenny Opbrouck de score verder uitdiepte. De bezoekers zaten op rozen, kwamen in het laatste halfuur niet meer in de problemen.

Menen: Olievier, Lavens, Kindt, Meulenyzer, Gekiere (73′ Allard), Vanaudenaerde, Mahieu (64′ Musenge), Vandaele, Vancraeyveldt, Verbrugghe (80′ Diallo), Opbrouck.

Doelpunten: 4′ Opbrouck 0-1, 42′ Verbrugghe 0-2, 54′ Opbrouck 0-3.