SCT Menen houdt het op een gelijkspel in Brakel

Gianni Derieuw scoorde al na twee minuten. © (Foto VDB)

Nog steeds geen nederlaag voor SCT Menen. Sporting hield het op Brakel op een 1-1 gelijkspel en kon best leven met dit punt.

De wedstrijd was amper op gang getrapt of de Derieuw kopte een hoekschop tegen de Oost-Vlaamse touwen. Blijkbaar was Brakel niet onder de indruk. De thuisploeg nam daarna het heft in handen, hield Menen van zijn doel weg. De bezoekers kwamen nog amper aan kansen, gingen dan toch met een 0-1 voorsprong de rust in. Vroeg in de tweede helft, eveneens op hoekschop, kopte de ongedekte De Haspe de gelijkmaker binnen. Menen herstelde zich van die opdoffer, zette op zijn beurt de thuisdoelman aan het werk. Omdat topscorer Cardon deze keer goed aan banden werd gelegd, kwamen jongens van trainer Pascal Verriest niet meer tot scoren.

Doelpunten: 2′ Derieuw 0-1, 55′ De Haspe 1-1

Menen: Olievier, Derieuw, Vervaeke, Rogie, Gallo, Buysse, Varez (49′ Harinck), Mahau, Vanaudenaerde (46′ Habbas), Meulenyzer, Cardon (92′ Mahieu).