SCT Menen herpakt zich op Eppegem

Matt Demets van Menen © MP
Redactie KW

Na de nederlaag op de openingspeeldag tegen buur Wervik, lag Menen er opgebrand om Eppegem het gelag te laten betalen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want De Vlaams-Branders waren met een overwinning op Dikkelvenne goed aan het seizoen begonnen.

Menen slaagde in zijn opzet, kwam na een 0-2 overwinning terug met drie belangrijke punten. De West-Vlamingen kregen het nochtans niet onder de markt. Eppegem koos meteen voor de aanval, zette de bezoekers onder druk. Na een kwartier ging de plaatselijke storm liggen, stak Menen zijn neus aan het plaatselijk venster. Met succes. Op hoekschop kopte Mahieu de 0-1 op het scorebord. Vanaf dit ogenblik zat Menen beter in de match. Na de hervatting ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Menen moest even de zeilen bijzetten, hield achteraan het hoofd koel. Vanaf het vijfde kwartier herstelden de bezoekers het evenwicht. Sennesael trof nog tweemaal het doelhout. Net voor het einde legde de ingevallen Vanaudenaerde de eindstand vast.

MENEN: Depaepe, Rogie, Mahieu, Derieuw, Fiston, Meulenyzer (80′ Vanaudenaerde), Harinck, Buysse, Demets (72′ Gallo), Cardon, Sennesael (77′ Gallo).

DOELPUNTEN: 21′ Mahieu 0-1, 90′ Vanaudenaerde 0-2.