SCT Menen heeft genoeg aan één doelpunt tegen Ronse

© VDB
Redactie KW

SCT Menen won zaterdag met het kleinste verschil van SK Ronse. Een doelpunt van Ribeiro volstond voor de drie punten.

De Menense trainer Pascal Verriest moest andermaal sleutelen aan zijn ploeg. Verbrugghe moest forfait geven wegens een contractuur, Santelé is out met een knieletsel en ook Allard en Peers waren niet fit. Ondanks deze afwezigen nam Menen na een studieronde de wedstrijd in handen. Na 20 minuten zette Gekiere voor, Meulenyzer kopte de eerste kans naast. Even later schoot Vanaudenaerde een afvallende bal naast, werd een poging van Mahieu afgeblokt en mikte Meulenyzer nog eens naast. Ronse kon daar aanvallend niks tegenover stellen, moest voortdurend het initiatief aan de thuisploeg laten.

Strafschop gepakt

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Menen verloor het middenveld, Ronse kwam dreigend opzetten. Na zeven minuten zweefde doelman Olievier een vrijschop in hoekschop. De thuisploeg reageerde met een kans voor Mahieu die op de bezoekende doelman besloot. Op het uur moest de Menense goalie tweemaal in actie treden om de nul op het bord te houden. Twintig minuten voor tijd, na hoekschop, scoorde Ribeiro de enige treffer van de wedstrijd. Kort daarop vergat Meulenyzer, alleen voor de doelman, de score te verdubbelen. Een kwartier voor tijd, na een verwarde fase in de Menense rechthoek, floot de scheidsrechter tot ieders verbazing een strafschop. Doelman Olievier koos de goede hoek en hield de fusieploeg op eindrondekoers.

Menen: Olievier, Lavens, Kindt, Meulenyzer, Gekiere, Vanaudenaerde, Ribeiro, Mahieu, Vandaele, Vancraeyveldt (66′ Musenge), Opbrouck.

Doelpunten: 70′ Ribeiro 1-0.

(FV – foto Bart)