SCT Menen haalt het gemakkelijk van Adinkerke

Koen Brackx en Gwenny Opbrouck in duel. © VDB
Redactie KW

Menen moest het doen zonder de gekwetste Nicolas Gezelle en Swiftnick Verbrugghe was nog niet voldoende klaar. Onder het oog van aanstaande trainer Joost Malfait haalde de thuisploeg het toch met afgetekende 4-1 cijfers van het bedreigde Adinkerke.

Menen koos meteen voor de aanval, moest wachten tot op het halfuur om na een mooie actie de score te openen. Net voor de rust, op een schot van bezoeker Batallie, moest thuisdoelman Olievier plat. Meteen na de pauze sloeg de vlam in de pijp. De doorgebroken Pottiez werd in de grote rechthoek ten val gebracht door Vandendriessche, Pottiez zette zelf de strafschop om. De match leek gespeeld, maar Sarrazyn schoot zijn ploeg met de aansluitingstreffer weer in de match. Niet voor lang. Drie minuten later maakte Vancraeyveldt zijn tweede van de namiddag. Even later miste Pottiez de nummer drie voor een open doelmond. Het was slechts uitstel. Even later legde Santelé de eindcijfers vast. Bezoeker Ameloot pakte nog rood toen hij zich revancheerde.

(AV – foto Bart)

SCT Menen – KWS Adinkerke: 4-1

Doelpunten: 29′ Vancraeyveldt 1-0, 47′ Pottiez (strafschop) 2-0, 50′ Sarrazyn 2-1, 52′ Vancraeyveldt 3-1, 71′ Santelé 4-1.

Menen: Olievier, Kindt, Allard, Meulenyzer, Vanaudenaerde (85′ Diallo), Ribeiro, Peers, Pottiez, Vancraeyveldt (86′ Lavens), Opbrouck (82′ Stockx), Santelé.

Adinkerke: Sterckx, Brackx, Larangé, Van Damme (65′ Baert), Berquin, Ameloot, Vandendriessche, Protin (85′ Coppenolle), Verdonck, Bataillie (75′ Decock), Sarrazyn.

Rood: 80′ Ameloot.