SCT Menen geeft 3-1 uit handen

Twee doelpunten van David Cardon mochten niet baten. © VDB

Na het hoopgevend gelijkspel vorige week op leider Petegem hoopte Menen met een zege de ‘operatie redding’ voort te zetten. Maar het gewonnen punt op Petegem had zijn tol geëist.

Ribeiro en Mwika moesten met een derde gele kaart geschorst van achter de balustrade toekijken, terwijl ook Meulenyzer gekwetst moest afhaken. Menen moest andermaal met een fel gehavende ploeg aan de opdracht beginnen. Toch was het de thuisploeg die met een vrijschopdoelpunt van Peers het best aan de match begon. Lang kon de thuisploeg niet genieten. Vier minuten later viel alles weer te herdoen. In het derde kwartier toonde Menen zich via Cardon heel doeltreffend. Met een vrijschop en een schitterende volley bezorgde hij zijn ploeg een 3-1 voorsprong aan de rust.

“Een kwartier standhouden”, gaf trainer Pascal Verriest zijn jongens mee. Maar precies na een kwartier stond het reeds 3-3. Toen even later debutant Vancraeyveldt zijn tweede geel pakte, rook Brakel zijn kans. Die kwam er net voor affluiten, opnieuw na een verdedigend mistasten.

(AV – foto Bart)

SCT Menen – Olsa Brakel: 3-4

Doelpunten: 6′ Peers 1-0, 10′ Delie 1-1, 34′ en 37′ Cardon 2-1 en 3-1, 55′ Lambrecht 3-2, 61′ en 90 Delie 3-3 en 3-4.

Menen: Carron, Schotte, Vanaudenaerde, Claeys, Peers, Mahieu (78′ Bafcop), Derrag (66′ Devooght), Vancraeyveldt, Santelé, Vandendriessche, Cardon.