SCT Menen gaat thuis de boot in

Swiftnick Verbrugghe lukte vanop de stip het enige doelpunt voor de thuisploeg. © VDB

Na de zware 3-0 nederlaag op Harelbeke lag Menen gebrand op eerherstel. Het bleef echter bij goede voornemens was Temse was op alle vlakken de betere en won met 1-2.

De bezoekers waren sneller op de bal, vonden steevast de vrijstaande speler. Temse ging dan ook verdiend met de drie punten lopen. Reeds van bij de start was het duidelijk dat Menen het zwaar zou krijgen. Op het kwartier, na een voorzet van de aalvlugge Virgone, mikte Kabir van dichtbij naast. Uitstel is geen afstel, moeten de bezoekers gedacht hebben. Zes minuten later was het bingo. Hun topscorer Glouftsis opende van dichtbij de score.

De eerste keer dat Menen in de bezoekende rechthoek kwam, leverde de gelijkmaker op. Bezoekende doelman Renier kegelde Santelé omver, Verbrugghe mikte de strafschop binnen. Drie minuten later moest Menen opnieuw in de achtervolging toen Kabir foutief werd gestuit, Glouftsis zette de strafschop feilloos om. Na de rust legde poogde Menen iets aan de situatie te doen, maar de beste kansen waren voor Temse. Eenmaal kwam de thuisploeg dicht bij een 2-2 gelijkspel. Maar Santelé trapte de voorzet van Cardon in het zijnet.