SCT Menen gaat door op zijn elan

Ondanks de weinig optimistische vooruitzichten na een belabberde voorbereiding, heeft Menen met tien op twaalf zijn start niet gemist.

Tegen gouwgenoot en nieuwkomer Damme, dat moeite zal hebben om het behoud te verzekeren, werd met 3-1 gewonnen. Menen kreeg het nochtans moeilijker dan het zich had voorgesteld. Na een kwartier bezondigde thuisspeler Stockx zich aan een duwfout, mocht bezoeker Devinck van op de strafschopzone de score openen. De thuisploeg acteerde slordig, hield het tempo te traag. Slechts in het derde kwartier geraakte Menen via Opbrouck, Mahieu en Santelé aan kansen.

Loncke

Na de rust zette de thuisploeg meer druk op de bezoekende ketel. Doelman Dhont, die zich later gekwetst moest laten vervangen, werd steevast op de korrel genomen. Halfweg de tweede helft scoorde de ingevallen Loncke de gelijkmaker. Menen was bevrijd. Via de eveneens ingevallen Pottiez, werd het even later 2-1. Damme lag uitgeteld in de touwen, slikte een kwartier voor tijd een derde treffer.

Bij Menen viel Gezelle uit tijdens de opwarming, moest Opbrouck zich vroeg in de tweede helft met een voetletsel laten vervangen, geraakte Lavens niet speelklaar.

Doelpunten: 16′ Devinck (strafschop) 0-1, 66′ Loncke 1-1, 68′ Pottiez 2-1, 76′ Loncke 3-1.