SCT Menen dicht bij stunt op leider Petegem

Kapitein Rob Claeys van SCT Menen. © MPM

De match Sparta Petegem tegen SCT Menen eindigde zondag op een draw. Het werd 1-1.

Menen was op leider Sparta Petegem lang op weg naar een stunt. Pas diep in blessuretijd kon de thuisploeg de gelijkmaker scoren. De bezoekers grepen naast twee belangrijke punten en hielden er tevens vijf gele en een rode kaart aan over.

SCT Menen trok met een klein hartje richting Petegem. De West-Vlamingen begonnen met veel gretigheid aan de wedstrijd en zetten een goede organisatie neer. Op het halfuur liet Cardon de Menense supporters juichen. Petegem eiste uiteraard wel veldoverwicht en balbezit op, maar vond geen opening in de bezoekende afweergordel. Naarmate de wedstrijd vorderde, gingen de zenuwen hun tol eisen. Menen gaf weinig weg, pakte af en toe uit met een scherpe counter. De tweede overwinning leek in de maak. Dat was zonder de scheidsrechter gerekend, die bijna 10 minuten liet overspelen. Voldoende voor Petegem om de tweede nederlaag op rij te vermijden.