SCT Menen boekt eerste zege

Redactie KW

Menen was met 2-0 sterker dan Bornem.

Na de afknapper op de eerste speeldag aan huis tegen Halle en het nipte verlies vorige week op Winkel, lag Menen gebrand op zijn eerste zege. Het is de fusieploeg gelukt. In de eerste helft had Menen het nog moeilijk met een goed opzittend Bornem. Ondanks de bezoekende dreiging moest doelman Carron weinig de handen uit de mouwen steken. De thuisploeg kwam wel goed weg toen bezoeker Ivens op vrijschop de lat trof. Menen dreigde met een mooie combinatie Cardon-Verbrugghe, maar Santelé kon er net zijn voet niet tegen plaatsen.

Na de pauze zat de thuisploeg beter in de match, het nam het middenveld voor zijn rekening. Even voor het uur, nadat Cardon de paal trof, schoof de goed gevolgde Santelé binnen. Bornem probeerde nog wel te reageren, maar een vinniger Menen kwam gevaarlijker uit de hoek. Een kwartier voor tijd liet Cardon de kans op de 2-0 liggen. Even later was de Menense spits wel bij de pinken om de eindcijfers vast te leggen.

Menen: Carron, Geldhof, Claeys, Ribeiro, (46′ Santelé), Mwika, Peers, Simoës, Verbrugghe, Meulenyzer, Cardon, Santelé (86′ Sennesael).

Doelpunten: 57′ Santelé 1-0, 89′ Cardon 2-0.

(Fonzie – foto MP)