SCT Menen boekt deugddoende zege op Zele

SCT Menen versloeg Eendracht Zele met 1-4.

Na de magere twee op vijftien was Menen tuk op een nieuwe zege. En die kwam er op het Oost-Vlaamse Eendracht Zele. Na elf minuten mocht de bezoekende aanhang al juichen toen thuisverdediger Van Ackter zijn eigen doelman te grazen nam. Zele moest even slikken, herstelde daarna het evenwicht. Menen speelde deze keer als een hecht team, gaf weinig weg. Na een kwartier in de tweede helft verdubbelde Gezelle de score. De zege wenkte.

Maar de thuisploeg kreeg dertien minuten voor tijd weer hoop toen Neve de aansluitingstreffer scoorde. De thuisploeg gooide alles en iedereen in de aanval. Op de counter profiteerde Menen ervan om via Gezelle en de net ingevallen Santelé de eindcijfers vast te leggen. De bezoekers haalden opgelucht adem, boekten een deugddoende en belangrijke zege.

(Fonzie – Foto MPM)

MENEN: Olievier, Allard, Lavens, Vanaudenaerde, Stock (86′ Pottiez), Meulenyzer, Mahieu (72′ Ribeiro), Peers, Gezelle, Opbrouck, Vancraeyveldt (89′ Santelé).

DOELPUNTEN: 11′ Van Acker (owngoal) 0-1, 61′ Gezelle 0-2, 77′ Neve1-2, 87′ Gezelle 1-3, 89′ Santelé 1-4.