SCT Menen boekt derde overwinning op rij

Matt Demets scoorde de enige treffer tegen Merelbeke. © (Foto MP)

SCT Menen boekte op het Oost-Vlaamse Merelbeke zijn derde overwinning op rij (0-1). Voor de derde keer op rij hield doelman Leandro Depaepe zijn netten ongeschonden.

Zonder de geschorsten David Cardon en Dieter Meulenyzer had Menen aan een doelpunt, op strafschop van Matt Demets, op Merelbeke genoeg om met de drie punten te gaan lopen. De fusieploeg zette een goede organisatie neer, gaf achteraan weinig weg. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waren de kansen schaars. Na de rust nam de thuisploeg meer risico’s kregen de Menense aanvallers meer ruimte. Ondanks kansen, moesten de bezoekers wachten tot halfweg de tweede helft om via een omgezette strafschop van Demets op voorsprong te komen. Merelbeke gooide zich daarna nog iets meer in de aanval, terwijl Menen het vertikte om de thuisploeg de genadestoot te geven.

Menen: Depaepe, Rogie, Vervaeke, Derieuw, Gallo, Harinck, Vanaudenaerde, Buysse, Mahieu (51′ Vanhaecke), Demets, Sennesael (86′ Verschuere).

Doelpunten: 67′ Demets (strafschop) 0-1.