“Schoonheidsprijs hoeft niet”

Matthijs Devriese. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

SV Pittem speelde een knappe partij op het veld van leider Bissegem, maar keerde puntenloos terug. Dosko Kanegem acteerde matig thuis tegen Dosko Beveren A, maar hield wel de drie punten in eigen huis. Zondag kruisen beide ploegen de degens. Pittemmiddenvelder Matthijs Devriese en Kanegemaanvaller Jelle Van De Maele beseffen dat het drie heel belangrijke punten zijn.

“We brachten niet het mooiste voetbal op Bissegem”, is Matthijs Devriese eerlijk. “Maar qua kansen waren we zeker de evenknie van de leider en dan is het zuur dat je een verdiend gelijkspel in de absolute slotfase nog moet afgeven. Maar het is het verhaal van het hele seizoen: we krijgen niet wat we verdienen. We zijn nooit echt de mindere van onze tegenstanders, dus ik heb nog alle vertrouwen in de redding.”

“Er zijn nog 13 wedstrijden te spelen en dus nog genoeg punten te verdienen. Het enige wat we nodig hebben, is eindelijk eens een overwinning. Een schoonheidsprijs hoeft niet, maar enkel die drie broodnodige punten. En of dat nu tegen Kanegem is, dat is niet van belang. Ik weet wel dat die wedstrijd voor heel wat volgers van Pittem een extra bijklank heeft, maar enkel punten halen telt. Maar ook zij zullen zo redeneren, want zij zijn nog in de running voor een eindronde.”

Matthijs verwacht een echte derby. “We hebben maar liefst elf afwezigen. Heytens en ikzelf zijn geschorst, we hebben drie geblesseerden en er zijn dan ook nog heel wat studenten afwezig door de examens. Maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden. Ik denk dat het een match voor strijders wordt en op Bissegem hebben we bewezen dat we dit kunnen. Een overwinning zal voor een ommekeer zorgen en hopelijk is Kanegem het kind van de rekening”, besluit de verdedigende middenvelder.

Windstoten

Jelle Van De Maele. (Foto Bart)
Jelle Van De Maele. (Foto Bart)© VDB

“We staan voor twee zware partijen. Willen we onze plaats in de top vier behouden, dan zou het op Pittem en thuis tegen Zwevezele een zes op zes moeten worden”, neemt Kanegemaanvaller Jelle Van De Maele over. “Tegen Dosko Beveren A haalden we een nipte 1-0-zege, maar het was helemaal niet onze beste wedstrijd van het seizoen. De felle windstoten en het slechte veld speelden de beide ploegen parten. De bezoekers waren tijdens de eerste helft met het windvoordeel de betere ploeg, maar we bereikten zonder kleerscheuren en zonder echte kansen toe te staan de rust. Na de koffie namen wij het heft in handen en konden op het uur de 1-0 binnenprikken. We kregen nog kansen, maar het ontbrak ons aan scherpte om de score nog op te drijven.”

Gewond dier

Zondag trekt Kanegem naar Pittem. “Een ploeg die fel onder zijn waarde geklasseerd staat”, weet de ex-Pittemnaar. “Voeg daarbij dat trainer Eric Verstraete tegen zijn ex-ploeg altijd wat speciaals uit zijn mouw kan schudden. We mogen onze buren helemaal niet onderschatten. Een gewond dier is altijd gevaarlijk. Zondag gingen ze slechts in de extra tijd met 2-1 de boot in bij de leider RC Bissegem. Ik denk echter dat we meer talent hebben dan rood-wit en we willen absoluut de drie punten. Voor de titel komen we niet meer in aanmerking, want Bissegem en Zwevezele B staan op eenzame hoogte, maar we willen zeker de derde plaats in het eindklassement.”

(TBR)

RC Bissegem 2

KSV Pittem 1

KSV Pittem: Lewis Sarrazyn, Desoppere, Desplenter, Vyncke, De Smet, Devriese, Heytens (80′ Devolder), Vermeersch, Marukhin (89′ Vroman), Biebouw, Halain.

Doelpunten: 46′ Marukhin 0-1, 63′ Hanson 1-1, 90′ Catry 2-1.

Dosko Kanegem 1

Dosko Beveren A 0

Dosko Kanegem: Tytgat, Vergote (65′ De Clercq), Vermote, Borms (90′ Commeyne-Vanhaverbeke), De Soete, T’ Kindt (60′ Geerolf), Bruneel, Deconinck, Kindt, Van De Maele, Vaal.

Doelpunten: 62′ Bruneel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier