Schepen van Sport vlagt voetbalmatch in eigen stad

Redactie KW

Een toch wel heel opmerkelijke aanduiding voor de wedstrijd Eendracht Wervik-FC Pepingen vanavond in de derde amateurklasse. Eerste lijnrechter Geert Bossuyt (SP.A) is schepen van Sport in …Wervik.

“Hij heeft genoeg maturiteit en professionalisme”, oordeelt de voetbalbond.

De aanduidingen gebeurden vroeger manueel en sinds enkele jaren per computer. Geert Bossuyt is voorzitter van vierdeprovincialer Sparta Kruiseke, woont in Kruiseke en was vijf jaar lijnrechter in eerste klasse. We confronteerden gisteren voorzitter Luc Matthys van de Provinciale Scheidsrechters Commissie met de toch wel ‘vreemde’ aanduiding. “De aanduiding van Geert Bossuyt is niet logisch en dat kan niet”, aldus Luc Matthys. “Ik vraag dat ze hem laten vervangen.”

SK Geluwe

Wat uiteindelijk dus niet het geval wordt. “Luc Matthys was als provinciaal voorzitter wel terecht bezorgd,” reageert Geert Bossuyt gisterennamiddag. “Zelf heb ik niet afgezegd voor de wedstrijd op Eendracht Wervik want ik heb daarover mijn principes. Toen ik begin 2015 schepen werd, meldde ik dat aan de scheidsrechterscommissie. Men is dus op de hoogte. Ik zal mijn taak in eer en geweten doen en iedereen moet daarmee kunnen leven. Trouwens, ik floot vorig seizoen al eens een thuiswedstrijd van SK Geluwe (een deelgemeente van Wervik, red) en dat is vlekkeloos verlopen. De aanduiding op Eendracht Wervik heb ik proberen zo lang mogelijk stil te houden. Tot het verscheen op de website van de voetbalbond.”

Omwille van de schorsing van trainer Maxim Vandamme coacht Renzo Demeulenaere nu de Tabaksploeg en die werkt als Vrijetijdsconsulent bij de stad Wervik. “Dat de schepen van Sport is aangeduid om te komen vlaggen, is wel opmerkelijk”, reageert Renzo. “Het is wel een apart gegeven en speciaal. Laat ons uitgaan van het gezond verstand.”

Vuur

Toegegeven, met deze aanduiding speelt de scheidsrechterscommissie toch wel met vuur. Stel dat de thuisploeg verliest door een discutabele beslissing van assistent-scheidsrechter Geert Bossuyt … “Wat ze me bij Eendracht Wervik kwalijk zouden nemen”, reageert de ref. “Ik ben er me van bewust dat deze aanduiding ook in mijn nadeel kan zijn.”

Geert Bossuyt floot destijds tot in de toenmalige tweede klasse en werd dan op eigen verzoek lijnrechter. Hij was aan de slag bij alle grote clubs in eerste klasse. Omwille van zijn politieke ambities, zette hij een stap terug en werd scheidsrechter in het provinciaal voetbal.

(EDB – Foto Flickr)