Scheidsrechter Frederik Geldhof uit Lauwe faalt voor fysieke proeven

Frederik Geldhof. © BELGA
Redactie KW

Behalve Frederik Geldhof zijn alle Belgische scheidsrechters in 1A en 1B geslaagd voor hun fysieke en theoretische proeven, die werden afgelegd in het Belgian Football Center in Tubeke. Dat bevestigde scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

Geldhof faalde voor de sprintproef. Daarbij moeten scheidsrechters zes opeenvolgende sprintjes van 40 meter trekken en die telkens afleggen in zes seconden. De 41-jarige West-Vlaming voerde de daaropvolgende conditietest niet meer uit. Ook vorig seizoen had Geldhof moeite om het vereiste fysieke niveau te halen. De 1A-scheidsrechter faalde in eerste en tweede zit. Pas bij zijn derde poging in februari, slaagde hij voor de testen.

De 22 andere scheidsrechters in de Jupiler Pro League en Proximus League slaagden zowel voor het fysieke als het theoretische examen. Jonathan Lardot kwam niet in actie. De semiprof is nog tot het einde van juli actief op het EK U19 in Finland en kon niet aanwezig zijn in Tubeke.

Bij de assistenten ging assistent Kevin Dhondt (1A) de mist in voor zijn fysieke proeven. Christophe Battiston (1A), Raf Eerdekens (1B) en Romain Devillers (1B) faalden voor hun theoretisch examen.

Herkansing in augustus

“Ik ben heel tevreden. Mijn scheidsrechters hebben heel sterke prestaties geleverd. Op het fysieke vlak zijn er maar twee niet geslaagd“, toonde scheidsrechtersbaas Johan Verbist zich tevreden.

Geldhof en de vier gebuisde assistenten komen niet in aanmerking om aangeduid te worden voor officiële wedstrijden en missen dus de competitiestart. Ze krijgen op donderdag 23 augustus een herkansing.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier