SC Zonnebeke in glansrol tegen Ploegsteert en promoveert naar tweede provinciale

© ZB

Ploegsteert moest de terugwedstrijd van de finale van de eindronde winnen om te kunnen promoveren naar tweede provinciale, maar SC Zonnebeke was de sterkste in de verlengingen.

De toeschouwers stonden rijen dik langs de lijnen om thuisploeg US Ploegsteert naar de overwinning te scanderen. Maar al in de tweede minuut knalde Gregory Nuytten voor Zonnebeke in doel voor een verbouwereerde doelman. Het bleef een kat-en-muisspel tijdens de eerste helft en we gingen de rust in met een achterstand voor de thuisploeg.

In de tweede helft was het een beter Ploegsteert dat aan de bak kwam en op het kwartier maakte Gregory Sarrazyn de gelijkmaker. In minuut 43 was er rood voor Gregory Nuytten en kon Zonnebeke met 10 verder. Tien minuten later was het de beurt aan Jens Bruynsteen om er 1-2 van te maken en de thuisploeg was terug op aanvallen aangewezen. Na het fluitsignaal drongen verlengingen zich op en opnieuw was het Zonnebeke dat via Dimitri Thibaut een treffer had en de stand op 1-3 bracht.

Toen was de kous er duidelijk af voor de thuisploeg en kon het feest voor Zonnebeke beginnen, dat voor de wedstrijd al zeker was van de promotie naar tweede provinciale. Moest het aan de voorzitter Rik Vermeeren liggen, dan zouden ze liefst opteren voor de reeks van het Kortrijkse. De trainer van Ploegsteert Ludovic Sieuw gaat volgend seizoen aan de slag bij SC Zonnebeke. De spelers van Zonnebeke zetten hun overwinningsfeest thuis verder in hun eigen kantine.