SC Wielsbeke pakt zijn tweede beker op drie jaar

Vreugde bij SC Wielsbeke nadat de provinciale voetbalbeker weer werd binnengehaald. © VDB
Redactie KW

Veertien dagen geleden speelden Racing Waregem en Wielsbeke nog gelijk in de competitie en nu stonden ze tegen over mekaar met de West-Vlaamse beker als inzet. SC Wielsbeke trok daarbij aan het langste eind.

Ook dit keer kwam Wielsbeke vroeg en weer tot twee keer toe op voorsprong en de Hernieuwenburgers hielden stand. De beker ging dus voor de tweede keer op drie seizoenen naar Wielsbeke. De eerste aanval van Wielsbeke leverde een hoekschop op. Vlieghe trapte en Rogiers duwde binnen. Op een schuin schot van Weynants veegde Decoster de bal voor de lijn weg. Racing Waregem drong aan en op een center van Ducatteuw kopte Oplinus naast. Deveugele had daarna een goeie assist voor Coopman en die kon nog net afgeblokt worden. Daarna pakte Racing Waregem uit met een knappe aanval. Een kruispas van Weynants werd door Verstraete voor doel gebracht en wie anders dan Christiaens vlamde in één tijd binnen. Het ging goed over een weeg en aangespeeld door Coopman draaide een sterk spelende Deveugele zich goed vrij, maar Deprez was attent.

500 toeschouwers genieten van spannend kijkstuk

Ook de tweede helft verliep vrij evenwichtig. Vlieghe zette zich goed door, prima controle van Deveugele en het schot ging over. Vandenborre zat daarna goed tussen een scherpe voorzet van Denoulet en hij pakte vooral uit met een erg knappe redding op een vrijschop van Weynants. Toen De Winter op de rechterflank zijn turbo op gang trok, zag Coopman zijn schot in eerste instantie gekeerd door Deprez, maar hij geraakte nog bij de rebound en knalde in het dak van het doel. Wielsbeke koos daarna opnieuw voor zijn gekende sterke blok en er vielen nog amper kansen. De circa 500 toeschouwers hadden alvast genoten van een boeiend en vooral erg spannend kijkstuk.

Doelpunten: 1′ Rogiers 0-1, 28′ Christiaens 1-1, 68′ Coopman 1-2

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier