SC Wielsbeke en Racing Waregem zondag tegenover elkaar

Ruben D'Hondt van SC Wielsbeke. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Na de zege op Oostnieuwkerke bouwde Wielsbeke een feestje. Trainer Bart Mauroo vierde immers niet alleen zijn vijftigste verjaardag, ook het eindrondeticket was binnen. Ook bij Racing Waregem is de druk na de zege tegen Poperinge weg en beide ploegen kunnen met open vizier aan de derby beginnen.

“In het vooruitzicht van de match op Oostnieuwkerke hadden wij vooral tactisch getraind en dat wierp duidelijk zijn vruchten af”, oordeelt Ruben D’Hondt, die de score opende. “Wij speelden een denderend openingskwartier en met wat geluk kon de match toen al gespeeld zijn. Vlak voor de rust sloeg Oostnieuwkerke echter terug, maar wij bleven goed voetballen en haalden het uiteindelijk dik verdiend met 1-4. Door deze zege zijn wij meteen zeker van de eindronde. En nu kijken wij natuurlijk uit naar de derby.”

“Los van de klassering is dat altijd een heel speciale match en zeker voor de ex-Racingers Coopman, Vandenborre, Mestdag, Maddens en ikzelf. Met een aantal spelers van Racing Waregem heb ik nog altijd goeie contacten en in beide kampen willen wij die match gewoon winnen. In de eerste ronde speelden wij daar gelijk en toen hadden wij wel wat aanpassingsproblemen door het kunstgras. Nu speelt het thuisvoordeel. Met het vertrouwen dat wij putten uit de jongste twee matchen en vooral het behalen van het eindrondeticket zullen wij er alles aan doen om deze opdracht tot een goed einde te brengen.”

Mathias Deveugele van RC Waregem. (Foto HDV)
Mathias Deveugele van RC Waregem. (Foto HDV)

“Voor ons is het een slopende competitie geweest, waarin wij week na week wel groeiden”, neemt Mathias Deveugele over. “Na de zege van veertien dagen geleden op WS Lauwe kon er ons nog nauwelijks iets gebeuren, maar met de driepunter tegen Poperinge zijn wij meteen helemaal zeker van het behoud. Mijn ex-ploeg Wielsbeke pakte zijn eindrondeticket op Oostnieuwkerke waardoor beide ploegen hun doelstelling bereikt hebben. Wij kunnen de derby dus bevrijd van alle druk spelen, maar wij zullen er alles aan doen om de drie punten mee te nemen.”

“De zege in de derby zullen wij elkaar echt niet gunnen” – Mathias Deveugele

“Ik kwam de voorbije maanden nog regelmatig terug op Wielsbeke en ik werd daar altijd goed ontvangen. De zege in de derby zullen wij elkaar echter niet gunnen. Zoals de afgelopen seizoenen belooft het weer een spannende bedoening te worden. Met de Rassing proberen wij nog de kaap van de veertig punten te bereiken, waarmee wij ons seizoen enigszins zouden kunnen opsmukken.”

Bij Wielsbeke keren Maddens en Arne Beeuwsaert terug na schorsing. Jurriën Beeuwsaert is gestopt. Voor Vandewalle (Racing Waregem) zit het seizoen er op door een liesblessure.

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier