SC Wielsbeke bekert verder

Redactie KW

Eersteprovincialer SC Wielsbeke had dinsdagavond een ferme kluif aan derdeprovincialer WS Lauwe.

Dankzij een late treffer stoot SC Wielsbeke toch door naar de halve finale. De Wielsbekenaars dwongen tijdens de eerste helft wel veldoverwicht af, maar scoren blijft het grote probleem voor de Hernieuwenburgers. Zij kwamen immers niet verder dan enkele schuchtere pogingen, onder meer langs Planckaert. WS Lauwe loerde op de counter en doelman Saelens moest bij de pinken zijn op een schot van Hellebaut. Hij kon de bal nog net in corner duwen. Coopman zag zijn vluchtschot naast gaan, maar aan de overkant kende Cottenier meer succes. De beste Wielsbeekse aanval leverde vlak voor de pauze echter de gelijkmaker op. Coopman trok voor en Vanwijnsberghe legde mooi klaar voor De Winter.

De drie wissels bij de rust brachten niet echt beterschap bij Wielsbeke. Aan beide kanten waren er amper nog kansen. Toen de bezoekende keeper Degrande een terugspeelbal op raapte, kreeg Wielsbeke een unieke kans om voor te komen. De vrije trap van binnen de rechthoek belandde echter in de omgeving van de cornervlag. Toen men zich al begon op te maken voor de strafschoppenreeks zorgde Goeminne voor de verlossing door zijn vrijschop voorbij Degrande te schieten.

Zondag 4 januari om 14 uur speelt Wielsbeke de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen de winnaar van het duel Wevelgem-Nieuwkerke. Die wedstrijd wordt betwist op zondag 28 januari.

Doelpunten: 41′ Cottenier 0-1, 44′ De Winter 1-1, 85′ Goeminne 2-1

Wielsbeke: Saelens, Vandebuerie, Vervaeck, Goeminne, Maddens, Vanwijnsberghe (46’Dekiere), Decoster, Dujardin, Coopman, Planckaert (46’Devic), De Winter (46’Dupont)

(IVD – foto a.VDB)