SC Blankenberge laat titel liggen tegen De Ruiter

In tweede provinciale A blijft de titelstrijd ongemeend spannend. Met nog één speeldag te gaan beschikt KSV De Ruiter voorlopig over de beste papieren.

Zaterdagavond won De Ruiter de confrontatie om de leidersplaats tegen Blankenberge met 2-1. De ploeg van coach Jerko Tipuric kwam nochtans in de eerste helft op voorsprong via hun topschutter Longueville, maar nog voor de pauze zette De Ruiter de scheve situatie recht met goals van Louis Vandepitte en Matthias Piceu. In de tweede helft zocht de kustploeg nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar doelman Roy Caes had weinig moeite om zijn ploeg overeind te houden. Blankenberge probeerde nog, maar het was KSV De Ruiter dat nog de beste kansen kreeg via Louis Vandepitte en invaller Dempsey Vanhecke. Het bleef echter 2-1. Als KSV De Ruiter binnen twee weken op Zedelgem wint keert het na één jaartje al terug naar de hoogste provinciale reeks. Het heeft nu twee punten voorsprong op Blankenberge.