Sassport Boezinge zet zeven spelers op non-actief, trainers stappen op

20/03/17 om 09:27 - Bijgewerkt om 09:26

Sassport Boezinge werkte zondag al zijn competitiewedstrijd tegen KVC Wingene af met een veredeld beloftenelftal.

Sassport Boezinge zet zeven spelers op non-actief, trainers stappen op

Geert Broeckaert neemt op een vreemde manier afscheid als trainer. © VDB

Sassport Boezinge strijdt in eerste provinciale nog altijd mee voor de eindronde, maar het bestuur wil liever niet promoveren naar de derde amateurklasse. De club ziet na dit seizoen heel wat spelers vertrekken en die worden vervangen door grotendeels jonge talenten, waarmee op de middenmoot in de hoogste provinciale reeks gemikt wordt. In die optiek besliste het bestuur vorig week dat zeven basisspelers niet langer welkom zijn. Eerder kregen Nils Sarrazyn en Kenneth Neve diezelfde boodschap ook al te horen. Deze keer gaat het om Justin Vanbrabandt, Jonas Van Exem, Dries Denoo, Bart Winnock, Kenneth Decaestecker, Hans Hoornaert en Archil Vatcheichvili. Toen trainer Geert Broeckaert en hulptrainer Jakob Crombez dit vrijdag te horen kregen, beslisten zij ook om op te stappen.

Op Brecht Verstraete en Jeremy Brogniez, die ook vertrekken na dit seizoen, wordt voorlopig wel nog gerekend. Zondagnamiddag werd de ploeg al geleid door jeugdtrainer Steve Cottry, die volgend seizoen de sportieve touwtjes in handen krijgt. De jonge ploeg verweerde zich kranig tegen topploeg KVC Wingene, maar moest uiteindelijk toch nipt het onderspit delven. Heel wat clubs uit eerste provinciale zijn niet te spreken over deze beslissing van het Boezingse bestuur en nemen het woord 'competitievervalsing' in de mond.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!