Sassport Boezinge wint tegen KVC Jong Lede

De voorlaatste thuismatch tegen KVC Jong lede werd in het laatste kwartier beslist.

Nadat de bezoekers in de 77ste minuut op voorsprong kwamen, bezorgde Cedric Devloo met twee doelpunten Sassport Boezinge nog eens een zege. Een geweldige opsteker voor Boezinge in aanloop naar de laatste thuismatch volgende week tegen de buren van KVK Westhoek. Tegenvallers dan weer waren het uitvallen aan de rust van interim doelman Stefaan Baert door opnieuw een schouderblessure, en van Hans Hoornaert (verrekking) in de slotminuten.

In de eerste helft waren de betere kansen voor Boezinge via Cedric Devloo en Brecht Verstraete, met een kopbal gered op de lijn. Net voor de rust kwam doelman Stefaan Baert geblesseerd uit een duel bij een corner. Na de rust werd hij vervangen door belofte Gudjon Desender. Die bleef op het uur na een duel ook liggen maar kon na enkele ogenblikken weer verder. Julien Casier had het net voordien geprobeerd met een schot van ver waarbij de bezoekende doelman zich moest reppen. De bezoekers reageerden met een schot van De Schepper op de deklat, en een corner weggekopt door Sam Jacob. Na een actie op rechts scoorde bezoeker Cnockaert voor KVC Jong Lede via binnenkant paal de 0-1. Twee minuten later ging Devloo alleen door en scoorde de gelijkmaker. Beide ploegen haalden de laatste tien minuten nog alles uit de kast maar Boezinge trok via opnieuw Cedric Devloo na een actie va Gonzalo Rodriguez aan het langste eind. Gonzalo pakte net voordien wel nog zijn derde gele kaart en is voor de derby zondag geschorst.