Saar Hernou is de nieuwe T2 bij Cerkelladies A

Saar Hernou volgde de wedstrijden vorig seizoen nog als supporter. (Foto ACR)
Redactie KW

Een pak nieuwe spelers en een vernieuwde technische staf. Hiermee neemt Cerkelladies Brugge in eerste provinciale een nieuwe start.

Christophe De Wilde wordt als hoofdcoach bijgestaan door de 38-jarige Saar Hernou uit Assebroek. Zij begon in 2009 bij de Cerkelladies te voetballen. Na rugklachten besliste ze twee seizoenen geleden om haar schoenen definitief aan de haak te hangen. “Jammerlijk en met zeer veel pijn in het hart. Vorig seizoen heb ik de meeste wedstrijden gevolgd, maar dan als een supporter“, vertelt Saar, werkzaam als verantwoordelijke voor zuivel en vis in de Carrefour Market in Assebroek. “Het is de bedoeling dat ik Christophe bij sta. Onder zijn impuls heb ik die taak op mij genomen. Hij was destijds trainer van mij en ziet dat ook in mij. Later kan ik misschien wel dat stapje hoger maken. Ik was in het verleden de ancien binnen de ploeg en ook de sfeermaker, de voortrekker en de kapitein. Ik kan ook zeer goed met de jeugd omgaan. Ze kunnen bij mij altijd terecht, ook als er hen iets dwarszit. Tegelijkertijd probeert Christophe mij zaken bij te brengen, zowel op training als tijdens de wedstrijden. Het is nu vooral het fysieke dat primeert: veel lopen en werken zonder bal, krachtoefeningen. In het voetbal is dat wel nodig. De komende weken zijn er ook enkele oefenmatchen, dan volgt de beker om hopelijk over een maand klaar te zijn.”

Cerkelladies begon halfweg juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De competitie start op 2 september met een verplaatsing naar Reningelst. “We hebben een zeer jonge ploeg, maar we mogen zeker de middenmoot ambiëren. Christophe heeft ook voor enkele nieuwe speelsters gezorgd. Van de ploeg uit tweede provinciale vorig seizoen zijn er nog heel wat goede voetballers gebleven. Dat zit dus wel goed.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier