RWDM Brussels gaat in vereffening, Winkel Sport promoveert naar derde klasse

© VDB
Redactie KW

Winkel Sport promoveert alsnog naar derde klasse. De bevorderingsclub moest in de finale van de eindronde de duimen leggen voor Grimbergen. Het won enkele dagen later wel de wedstrijd tegen Grâce-Hollogne, die match was bepalend voor het aanduiden van een eventuele bijkomende stijger. Nu RWDM Brussels in vereffening gaat, stijgt Winkel naar derde klasse.


© VDB

Bij Winkel hadden ze al rekening gehouden met een ‘late promotie’. “Ik hield de situatie daar goed in het oog,” zegt trainer Danny Lavens. “We wisten bij de problemen bij de club. Ik had dan ook al een aangepast trainingsschema opgemaakt. De competitie in derde klasse begint immers op 13 augustus, die in bevordering maar op 24 augustus.”

Winkel Sport had uiteraard ook al de kern voor komend seizoen rond. “Jonas Vervaeke en Archil Vatcheichvili vertrokken nog in laatste instantie. We hebben nog tot eind augustus tijd om eventuele versterking te zoeken.”

RWDM Brussels gaat in vereffening, Winkel Sport promoveert naar derde klasse

Foto Bart
© VDB

Droom van de sponsor

Voor Geert Cool die al een kwarteeuw bij de club actief is gaat een droom in vervulling. “Ik ben dan ook blij voor onze sponsor, al zijn inspanningen worden nu beloond. En sportief verdienden we het ook, in de eindronde wonnen we drie van onze vier matchen. Enkel Grimbergen was dus te sterk.”

Winkel Sport komt nu normaal in derde klasse A terecht bij buren FC Gullegem en KFC Izegem. “En ook KM Torhout, een ex-ploeg van mij,” zegt de gelukkige oefenmeester vanop vakantie in Turkije.

(WVS)