Ruzie in het vrouwenvoetbal: twee tornooien in één weekend

28/04/17 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Twee vrouwenvoetbaltornooien in dezelfde gemeente, in hetzelfde weekend en met bijna dezelfde naam: Ladies@sea in Wenduine, Ladies@C in De Haan. Het wijst niet op het grote succes van de sport in de kustgemeente, maar wel op een uiterst pijnlijke ruzie.

Het Ladies@sea-tornooi in Wenduine gaat er prat op al 28 ingeschreven ploegen te hebben en al een wachtlijst met tien ploegen. Ladies@C in De Haan zegt al 18 ploegen te hebben ingeschreven, maar betwijfelt of er in Wenduine wel 28 ploegen zullen zijn. Want het is verwarring troef. "Heel wat ploegen hebben ons opgebeld met de vraag of ze nu in Wenduine of in De Haan moeten zijn", zegt Eric Van Arck. Het verhaal begint bij Michel Stuypens, die in 2012 met Ronny Declerck de Wenduine Cup startte. Het was een tornooitje voor dames en heren, maar met een overwicht aan dames. Uiteindelijk werd het een damestornooi en sloten Michel en co vanaf 2014 aan bij Eendracht De Haan om het tornooi te organiseren onder de noemer Ladies@C.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!