Rudy Soete (NS Heule): “Zo goed als veroordeeld”

Redactie KW

Omdat Wervik en Vlamertinge in derde amateurklasse het behoud konden verzekeren, kreeg NS Heule via barragewedstrijden alsnog een herkansing om zijn plaats in derde provinciale te behouden. Maar na het 2-1-verlies op Lissewege is de kans op behoud heel klein geworden.

“We hebben ons lot niet meer in eigen handen en zijn zo goed als veroordeeld”, beseft materiaalmeester Rudy Soete. “Toen we kort na de rust op voorsprong kwamen, zag het er nog goed uit, maar tien minuten later was alles te herdoen. In het laatste halfuur had Lissewege meer duelkracht in huis, het vocht voor elke morzel grond. Onze jonge gasten moesten het telkens afleggen tegen de meer ervaren en fysiek sterkere thuisspelers. Negen minuten voor tijd kregen we een tweede treffer te slikken en we wisten dat het over was. Jammer, maar helaas. Dit seizoen hebben we gekozen voor de jeugd en het is zeker niet de schuld van die jongeren dat we een stap moeten terugzetten. Enkele gevestigde waarden haakten wegens uiteenlopende redenen al vroeg af. Onze kern was niet breed genoeg om die tegenslagen op te vangen. Maar er is geen drama gebeurd. De jongste jaren heb ik op privévlak ergere dingen meegemaakt. Volgend seizoen moeten we er dan maar in vierde opnieuw het beste van proberen te maken.”

(Fonzie)

Heule: Demeyere, Vanhauwaert, Vlamynck, De Weirdt (70′ Pattyn), Ryssaert, Verschoore (82′ Verbeke), Depickere, Schotte, Nuyttens, Vlieghe, Sturm.

Doelpunten: 49′ Vlieghe 0-1, 58′ Gobert 1-1, 81′ Vantorre 2-1.

Zondag 14 mei om 15 uur:

NS Heule – SK Elverdinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier