Royal Knokke FC verpulvert Excelsior Virton met 4-0

Alessio Staelens maakte de 1-0 en 2-0 voor Knokke. © VDB

Knokke staat alleen tweede in eerste amateurklasse na een klinkende 4-0 tegen Virton.

De wedstrijd was amper vijf minuten oud of kapitein Alessio Staelens opende de score. Een dik kwartier later stond alweer laatstgenoemde aan het kanon. Nog voor de rust dikte Maxim Vandewalle de voorsprong aan met twee prachtgoals. De gasten legden zich neer bij het overwicht van de kustformatie en konden tijdens de herneming nauwelijks dreiging verwekken, al diende thuisgoalie Bram Paepe twee keer zijn kunnen te tonen: op een dichte poging en op vrijschop.

Alle doelpunten kwamen tot stand na collectieve acties die getuigden van klasrijk overzicht en snelheid van uitvoering. De defensie vormt een blok dat nauwelijks te ontwrichten is. Er wacht Knokke nu de trip naar KMSK Deinze, waar Alessio Staelens en Jarric Buysse een verleden hebben en coach Yves Van Borm werd ontslagen toen hij met zijn team op een tweede positie stond.