Royal Knokke FC verliest alweer

De jongste drie wedstrijden kon Knokke niet juichen. © VDB
Redactie KW

Bij Olsa Brakel ging Knokke met 1-0 de boot in.

In een kansarme wedstrijd viel het enige doelpunt een kwartier voor inrukken. Jelle Delie rondde een collectieve lokale aanval af. Voor de rest bleven de toeschouwers op hun honger zitten. De doelmannen kwamen nauwelijks in actie en middenveldspel overheerste. Op de eerste speeldag wonnen de kustjongens met 0-2 in Sint-Niklaas. Daarna volgde een puntendeling thuis tegen Gullegem. Bij deze vier punten bleef het. De daaropvolgende drie duels werd niets geoogst. We noteren dus in voornoemd drieluik nul op negen, één goal gescoord en vijf treffers tegen. De eerstvolgende wedstrijd, op zaterdag 8 oktober, thuis tegen Torhout, wordt nu wel erg cruciaal.

Ondervoorzitter Kristof Leliaert formuleerde het kernachtig : “Brakel won verdiend, de gastheren dwongen een paar kleine kansjes af en verzilverden er eentje. De teleurstelling is reuzengroot : in het begin van het seizoen dwongen we mogelijkheden af doch we wisten die niet in doelpunten om te zetten. Nu creëren we zelfs geen kansen meer.”

Vermelden we nog dat Steven Van Moeffaert en Maarten Cobbaert niet werden geselecteerd en dat Tjendo De Cuyper en Jorgo Waeghe niet inzetbaar waren wegen wegens lichte blessures.

(JPV – foto Bart)